Papa Francisc declarație de dragoste față de Ucraina și Rusia: „Cruzimea nu este a poporului rus, care este măreț, ci a mercenarilor”
Full Article 2 minutes read

Papa Francisc declarație de dragoste față de Ucraina și Rusia: „Cruzimea nu este a poporului rus, care este măreț, ci a mercenarilor”

Papa Francisc, referindu-se la războiul din Ucraina, a spus că îi iubește atât pe ruși, cât și pe ucraineni. Tot el a menționat că îl impresionează cruzimea care, potrivit lui, nu este a poporului rus. „Pentru că poporul rus este un popor măreț, ci a mercenarilor, a soldaților care merg la război ca la o aventură”, a menționat papa Francisc. 

„Mă impresionează cruzimea și de aceea folosesc termenul martirizată pentru Ucraina, o cruzime care nu este a poporului rus, probabil, pentru că poporul rus este un popor măreț, ci a mercenarilor, a soldaților care merg la război ca la o aventură. Eu prefer să o văd în acest fel, pentru că am o înaltă stimă față de poporul rus, de umanismul rus”, a spus papa Francisc, potrivit vaticannews.

„Am o mare afecțiune pentru poporul rus și am o mare afecțiune pentru poporul ucrainean”, a adăugat el. „Sunt în mijlocul a două popoare pe care le iubesc. Dar nu numai eu. Sfântul Scaun a făcut atâtea întâlniri rezervate, atâtea lucruri cu un rezultat bun”, a menționat papa Francisc.

„De aceea, voi, care sunteți jurnaliști, vă rog, fiți pacifiști, vorbiți împotriva războiului, luptați împotriva războiului. Vă cer aceasta ca un frate”, a adăugat el într-o discuție cu un jurnalist.

***

De menționat că nu este prima dată când papa Francisc se expune cu privire la războiul din Ucraina. Anterior, el a a cerut încetarea luptelor.

În martie, papa Francisc i-a vizitat pe copiii ucraineni aflați într-un spital din Roma. Tot în luna martie 2022, el a cerut încetarea războiului din Ucraina: „În numele Domnului vă cer: opriți acest masacru”.

În octombrie, papa Francisc s-a adresat președintelui Federației Ruse și al Ucrainei. El i-a cerut lui Vladimir Putin „să se oprească”, iar lui Vladimir Zelenski – „să fie deschis la propunerile serioase de pace”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: