Parlamentul a ratificat Protocolul opțional la Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități
Full Article 50 second read

Parlamentul a ratificat Protocolul opțional la Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități

Parlamentul a ratificat, în ședința plenară de astăzi, Protocolului Opțional la Convenția Organizației Națiunilor Unite (ONU) privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

Prin ratificarea acestui protocol  Republica Moldova își reafirmă poziția privind respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în toate domeniile, inclusiv social, economic, cultural, sănătate, educație, informare şi comunicare.

Documentul reglementează competența Comitetului pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități privind procedura de primire și analiză a comunicărilor de la sau în numele persoanelor sau grupurilor de persoane, care susțin că sunt victime ale încălcării drepturilor persoanelor cu dizabilități, de către un stat parte a Convenției ONU, și stabilește procedura clară de examinare a plângerilor individuale.

Ratificarea Protocolului Opțional nu implică costuri suplimentare, respectiv nu sunt necesare cheltuieli de la Bugetul de stat.

Republica Moldova a ratificat Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități în anul 2010. În prezent Protocolul Opțional a fost semnat de 94 de state și ratificat de către 100 de state.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: