Parlamentul Elveției a dat undă verde căsătoriilor între persoanele de același sex
Full Article 1 minutes read

Parlamentul Elveției a dat undă verde căsătoriilor între persoanele de același sex

Organul legislativ al Elveției a aprobat vineri, 18 decembrie, un proiect de lege care permite oficializarea căsătoriilor între persoanele de același sex. 

În Camera inferioară a legislativului, în favoarea inițiativei, au votat 136 de deputați. 48 de parlamentari au votat împotrivă, iar 9 s-au abținut. În Camera superioară a legislativului, proiectul de lege a fost susținut de 24 de deputați. 11 au votat împotrivă, iar 7 s-au abținut.

Potrivit legii, în Elveția se permite oficializarea căsătoriilor între persoane de același gen. Mai mult, cuplurilor de lesbiene li se va propune acces la băncile de spermă.

Împotriva legii s-a pronunțat partidul ultraconservator creștin Uniunea federal-democratică a Elveției, care a propus desfășurarea unui referendum național asupra acestui subiect.

Din 2007, cuplurile gay din Elveția au posibilitatea să își oficializeze relația în cadrul așa-numitelor „parteneriate înregistrate”, care însă nu le oferă aceleași drepturi ca și căsătoriile. Mai mult, aceste familii nu aveau dreptul să adopte copii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: