Parohul Catedralei „Sf. Ioan Botezătorul” din Comrat a fost răpus de noul coronavirus
Full Article 2 minutes read

Parohul Catedralei „Sf. Ioan Botezătorul” din Comrat a fost răpus de noul coronavirus

Parohul Catedralei „Sf. Ioan Botezătorul” din Comrat, arhimandritul Ilian (Bondari), a decedat în urma infecției cu noul coronavirus. Despre ultimele sale zile de viață a relatat părintele Fedor pentru portalul Gagauzinfo.MD. 

„Pe 8 iunie, în jurul amiezii, a plecat la Dumnezeu parohul Catedralei din Comrat, arhimandritul Ilian (Bondari). Exprimăm condoleanțe apropiaților și rudelor. Veșnică pomenire”, a scris site-ul „Găgăuzia ortodoxă”.

Potrivit preotului Catedralei din Comrat, protoiereul Fedor, părintele Ilian suferea de o afecțiune cardiacă și de insuficiență respiratorie.

„De mult timp suferea de insuficiență respiratorie din cauza că inima nu lucra așa cum trebuie. Săptămâna trecută, marți, i s-a făcut rău și a plecat acasă, la Chișinău. În curtea casei i s-a făcut rău, și-a pierdut cunoștința și s-a chemat ambulanța. La Spitalul „Toma Ciorbă” a fost testat pentru coronavirus și s-a confirmat. El a refuzat spitalizarea la Toma Ciorbă și s-a internat într-o clinică privată. Acolo, vineri, a căzut în comă și a fost conectat la un aparat pentru respirație artificială”, a povestit preotul.

După trei zile de respirație dirijată, slujitorul bisericii s-a stins din viață, luni, 8 iunie.

Menționăm că, contactat de NM, directorul Spitalului „Toma Ciorbă”, Sergiu Vasilița a menționat că nu știe dacă într-adevăr arhimandritul Ilian a fost testat pentru COVID-19 în cadrul instituției, însă a subliniat că nu este posibil ca bolnavii infectați cu COVID-19 să fie internați în clinici private.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: