Partidul condus de Ion Chicu, înregistrat la Agenția Servicii Publice
Full Article 2 minutes read

Partidul condus de Ion Chicu, înregistrat la Agenția Servicii Publice

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), condus de fostul premier Ion Chicu, a fost înregistrat la Agenția Servicii Publice (ASP).

„După depunerea la ASP a setului de acte prevăzut de legislație pentru înregistrarea partidelor politice, instituția respectivă a înscris Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei în Registrul de stat al persoanelor juridice”, a scris Ion Chicu pe canalul său de Telegram.

Fostul premier a mai anunțat că peste 1600 de cetățeni au aderat la PDCM și au fost create cinci organizații teritoriale.

Totodată, în cadrul congresului de constituire a partidului, Ion Chicu a fost ales preşedinte al noii formaţiuni politice. În cadrul congresului a fost votată componența Consiliului Politic Național. Acesta urmează să se întrunească ulterior pentru a alege vicepreședinții și secretarul general al partidului.

Amintim că anunțul despre înființarea unui nou partid a fost făcut de Ion Chicu pe 18 martie, în cadrul unei emisiuni televizate. Din formațiune ar urma să facă parte mai mulți foști membri ai guvernului, inclusiv Viorica Dumbrăveanu. Din formațiune face parte și Alexandru Botnari, primarul mun.Hâncești, precum și Vasile Tomuz, vicedirectorul Institutului Mamei și Copilului.

Recent, fosta deputată a Partidului Democrat (PDM) Valentina Stratan a anunțat că aderă la noua formațiune.

***

Ion Chicu a devenit noul prim-ministru al Republicii Moldova pe 14 noiembrie 2019, după demiterea cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu. Acesta a fost învestit cu voturile a 62 de deputați PSRM și PDM (înainte de plecările masive din PDM). Înainte de a prelua funcția de prim-ministru, Ion Chicu a fost consilierul președintelui Igor Dodon.

Pe 23 decembrie 2020, Ion Chicu a demisionat din funcția de prim-ministru.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: