PAS a depus la CEC listele cu semnături în susținerea înregistrării Maiei Sandu la alegerile prezidențiale
Full Article 2 minutes read

PAS a depus la CEC listele cu semnături în susținerea înregistrării Maiei Sandu la alegerile prezidențiale

Grupul de inițiativă în susținerea Maiei Sandu a depus pe 23 septembrie la Comisia Electorală Centrală listele de subscripţie în vederea susținerii candidatei la funcția de președinte al Republicii Moldova. Aceasta a fost desemnată de către Partidul Acțiune și Solidaritate.

Maia Sandu a declarat că echipa sa a reușit să adune peste 30 000 de semnături.

Verificarea documentelor și a listelor de subscripție urmează să fie realizată în decursul a 7 zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

În același timp, în fața sediului CEC a fost organizat un protest la care participă susținătorii PAS, dar și mai mulți deputați ai formațiunii.

Amintim că alegerile prezidențiale sunt planificate pentru 1 noiembrie. În cadrul scrutinului și-au anunțat intenția de a candida 13 concurenți electorali, însă doar 3 au fost, deocamdată, înregistrați de CEC: Renato Usatîi, Andrei Năstase și Tudor Deliu.

Totodată, CEC a respins cererea lui Andrian Candu de a fi înregistrat în calitate de candidat la scrutinul prezidențial, pe motiv că nu a întrunit numărul necesar de semnături valide în susținerea sa. Liderul Pro Moldova a calificat decizia drept o comandă din partea președintelui Igor Dodon și a anunțat că a contestat-o în instanță. 

Un alt pretendent la funcția de președinte, Alexandr Kalinin, a anunțat că nu se va înscrie în cursa electorală, așa cum a anunțat anterior. Politicianul a explicat că a luat această decizie după ce un membru al grupului său de inițiativă ar fi fost agresat fizic de către un susținător al PSRM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: