PAS, un nou proces pierdut în instanță: Iacob Proscurov rămâne în funcția de primar de Țibirica. Reacția CUB: „ajunge să ne hărțuiți”
Full Article 2 minutes read

PAS, un nou proces pierdut în instanță: Iacob Proscurov rămâne în funcția de primar de Țibirica. Reacția CUB: „ajunge să ne hărțuiți”

Iacob Proscurov rămâne în funcția de primar al satului Țibirica din raionul Călărași, după ce a câștigat alegerile locale din toamna anului 2023 cu doar un vot mai mult față de contracandidatul său din partea partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS). Decizia a fost luată de Curtea de Apel pe 15 ianuarie, după câștigul din prima instanță, la Strășeni. Anunțul a fost făcut de liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu.

„Iacob Proscurov, primarul de Țibirica ales pe listele CUB cu doar un vot diferență față de contracandidatul său din PAS, a obținut azi un nou câștig de cauză la Curtea de Apel. (…) Poate ajunge să ne hărțuiți primarii, lăsați-i să muncească și ocupați-vă de șoselele necurățate, de economia pe brânci și de politicile de bunăstare, care lipsesc azi în Moldova. (…) Decizia de astăzi, pe care CUB o salută, confirmă de fapt rezistența Curții de Apel contra încercărilor vădite ale guvernării actuale de a-și subjuga justiția și de a continua hărțuirea opoziției. Inclusiv al celei pro-europene și naționale. Pentru că de-atâta”, a scris Munteanu pe rețelele de socializare.

Reprezentantul Partidului „CUB” Iacob Proscurov a câștigat alegerile din turul doi, pe 19 noiembrie. El a acumulat 376 de voturi, iar contracandidatul acestuia, Ion Iurcu, reprezentantul PAS – 375 de voturi. În consecință, PAS s-a adresat în instanță, unde a contestat votul din 2 buletine. Atunci CUB a criticat decizia PAS, pe care l-a acuzat că ar încerca să le „fure” mandatul de primar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: