PAS va contesta la Curtea Constituțională decizia de instituire a stării de urgență
Full Article 2 minutes read

PAS va contesta la Curtea Constituțională decizia de instituire a stării de urgență

În timpul apropiat, Partidul Acțiune și Solidaritate va contesta la Curtea Constituțională decizia de instituire a stării de urgență. Despre acest lucru a anunțat deputatul Sergiu Litvinenco.

„Vom contesta la Curtea Constituțională decizia pentru că motive de neconstituţionalitate sunt tot mai multe și mai multe. Nu pot să vă spun exact când vom depune contestația pentru că ea trebuie bine formulată, dar pot să vă spun că în timpul apropiat”, a declarat Litvinenco pentru ZdG.

De asemenea, într-o postare pe rețelele de socializare, Litvinenco a scris că „mai toți care au coordonat/propus/aprobat introducerea „stării de urgență” recunosc deja cu subiect și predicat că atât declararea stării de urgență, cât și, mai ales, termenul pentru care aceasta a fost introdusă, au ca scop de a evita dizolvarea parlamentului”.

Deputatul susține că „în acest caz, Constituția este de facto călcată în picioare”. „Nu cred că putem să ne permitem să lăsăm în vigoare această interpretare perversă a Legii Supreme”, a mai spus Litvinenco.

Menționăm că pe 7 aprilie, deputatul Octavian Țîcu a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională pentru a verifica legalitatea instituirii stării de urgență. Țîcu a afirmat că „instituirea stării de urgență este ilegală și neconstituțională”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: