Patru persoane, trimise pe banca acuzaților într-un dosar de escrocherie cu produse agricole în valoare de peste 6,7 milioane de lei
Full Article 2 minutes read

Patru persoane, trimise pe banca acuzaților într-un dosar de escrocherie cu produse agricole în valoare de peste 6,7 milioane de lei

Patru persoane au fost trimise pe banca acuzaților într-un dosar de escrocherie cu produse agricole în valoare de peste 6,7 milioane de lei, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Membrii grupului criminal organizat, preluând activitatea unei companii cu istoric economic pozitiv, contractau fictiv producătorii agricoli, pe care îi induceau în eroare prin prezentarea ca adevărate a faptelor mincinoase și le promiteau achitarea pentru marfa preluată după vânzare, fapt care însă nu se producea. Acțiunile criminale au avut loc în perioada anilor 2019-2020.

Urmărirea penală a fost începută în toamna anului 2020. În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, a apărut necesitatea efectuării a 17 percheziții, soldate cu ridicarea de documente, înscrisuri, suporturi electronice, telefoane, ștampile, acte false și reținerea a șapte persoane. Stabilindu-se că trei din aceste persoane aveau rol doar de execuție exprimat prin purtarea convorbirilor telefonice, fără a cunoaște scopul angajatorilor de comitere a unor infracțiuni, acestea au fost eliberate, fără a fi aplicate măsuri preventive și statut de învinuit.

În cadrul urmăririi penale, au fost puse sub sechestru bunuri în valoare totală de aproximativ un milion de lei.

Recent, urmărirea penală a fost terminată și dosarul a fost expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond. Persoanele sunt învinuite de comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari, trei din ele fiind în arest preventiv, iar a patra – în arest la domiciliu.

Potrivit legii cele incriminate sunt pedepsite cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: