Alegătorii din Cipru vor trebui să prezinte la secția de votare un test negativ la COVID-19, dovada imunizării sau însănătoșirii
Full Article 2 minutes read

Alegătorii din Cipru vor trebui să prezinte la secția de votare un test negativ la COVID-19, dovada imunizării sau însănătoșirii

Cetățenii Republicii Moldova, care se vor afla în Cipru pe 11 iulie și vor dori să participe la alegerile parlamentare anticipate, vor avea acces în secția de votare numai dacă vor prezenta rezultatul testului PCR sau rapid la coronavirus, confirmarea însănătoșirii sau a imunizării împotriva COVID-19.

Pentru cetățenii Republicii Moldova din Cipru va fi deschisă o singură secție de votare. Aceasta va fi localizată la adresa str. Amerikanas nr.11, or. Limassol (în incinta Hotelului Miramare).

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că în conformitate cu decizia Guvernului Republicii Cipru din 08.07.2021, începând cu 09.07.2021 accesul în spațiile publice de tip închis este posibil doar cu prezentarea:

• Testului PCR
• Testului rapid (Rapid test – accesibil cu titlu gratuit în centrele de testare propuse de către Guvernul Republicii Cipru)
• Confirmării însănătoșirii (test serologic)
• Confirmării imunizării

În acest context, Ambasada Republicii Moldova în Grecia, acreditată prin cumul în Cipru, îndeamnă cetățenii cu drept de vot să se prezinte la Biroul de votare în posesia unui document menționat mai sus, solicitat de către autoritățile cipriote.

Testarea poate fi efectuată în incinta Centrului de testare gratuită la adresa: str. Stymfalidon 11, Limassol 4060 (incinta Hotelului Atlantica Oasis, sediul anterior al secției de votare din data de 01.11.2020/14.11.2020) care se află la o distanță de 6 minute de actualul Birou al secției de votare 38/13.

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi constituite 150 de secții de vot în străinătate. În buletinele de vot au fost incluși 23 de concurenți electorali: un candidat independent, două blocuri electorale și 20 de partide.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: