publika.md

Alegătorii din Cipru vor trebui să prezinte la secția de votare un test negativ la COVID-19, dovada imunizării sau însănătoșirii

Cetățenii Republicii Moldova, care se vor afla în Cipru pe 11 iulie și vor dori să participe la alegerile parlamentare anticipate, vor avea acces în secția de votare numai dacă vor prezenta rezultatul testului PCR sau rapid la coronavirus, confirmarea însănătoșirii sau a imunizării împotriva COVID-19.

Pentru cetățenii Republicii Moldova din Cipru va fi deschisă o singură secție de votare. Aceasta va fi localizată la adresa str. Amerikanas nr.11, or. Limassol (în incinta Hotelului Miramare).

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că în conformitate cu decizia Guvernului Republicii Cipru din 08.07.2021, începând cu 09.07.2021 accesul în spațiile publice de tip închis este posibil doar cu prezentarea:

• Testului PCR
• Testului rapid (Rapid test – accesibil cu titlu gratuit în centrele de testare propuse de către Guvernul Republicii Cipru)
• Confirmării însănătoșirii (test serologic)
• Confirmării imunizării

În acest context, Ambasada Republicii Moldova în Grecia, acreditată prin cumul în Cipru, îndeamnă cetățenii cu drept de vot să se prezinte la Biroul de votare în posesia unui document menționat mai sus, solicitat de către autoritățile cipriote.

Testarea poate fi efectuată în incinta Centrului de testare gratuită la adresa: str. Stymfalidon 11, Limassol 4060 (incinta Hotelului Atlantica Oasis, sediul anterior al secției de votare din data de 01.11.2020/14.11.2020) care se află la o distanță de 6 minute de actualul Birou al secției de votare 38/13.

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi constituite 150 de secții de vot în străinătate. În buletinele de vot au fost incluși 23 de concurenți electorali: un candidat independent, două blocuri electorale și 20 de partide.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Festivalul de film TIFF revine la Chișinău: Trei zile de filme, workshopuri și întâlniri cu cineaști consacrați 

Festivalul Internațional de Film Transilvania revine în Republica Moldova cu cea de-a 5-a ediție TIFF Chișinău, în perioada 25–27 iulie. Evenimentul, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, se va desfășura în două locații-cheie din capitală: Artcor și Cineplex Loteanu. Pentru cinefilii din Chișinău, accesul la proiecții se face cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.


Pe parcursul celor trei zile, festivalul va cuprinde proiecții de filme de lungmetraj și scurtmetraj, întâlniri cu regizori, actori și producători, precum și două

workshopuri gratuite destinate tinerilor pasionați de cinema.

Printre invitații speciali ai evenimentului se numără nume de referință din cinematografia românească și internațională, precum actorii Emilia Dobrin, Mihai Călin, Valeriu Andriuță, Daniel Popa, Ciprian Chiricheș, Mircea Puiu Lăscuș,  regizorii Bogdan Mureșanu, Emanuel Pârvu, Alexandru Mavrodineanu și Radu Mocanu, și producătoarele Miruna Berescu și Monica Lăzurean-Gorgan. 

În total, în cadrul festivalului vor fi proiectate peste 30 de filme de lungmetraj și scurtmetraj. Printre acestea se numără cel mai premiat film românesc al sezonului trecut –  Anul Nou care n-a fost (r. Bogdan Mureșanu), care a câștigat premiul Orizzonti la Festivalul de la Veneția, Trei kilometri până la capătul lumii (r. Emanuel Pârvu), care a fost selecționat la Festivalul de la Cannes, sau Săptămâna Mare (r. Andrei Cohn), premiat la Festivalul de la Sarajevo. Selecția include și TWST (Things we said today), cel mai recent film al aclamatului regizor Andrei Ujică, 8 ilustrate din lumea ideală, un film documentar regizat de Radu Jude și filozoful Christian Ferencz-Flatz sau comedia Căsătoria (r. Mihai Bendeac).

Programul complet al proiecțiilor și lista filmelor pot fi consultate aici: www.film.md

TIFF Chișinău este conceput, programat și curatoriat exclusiv de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania. Selecția filmelor reflectă direcțiile artistice și editoriale asumate de TIFF în peste două decenii de existență – un angajament ferm față de calitate, diversitate, libertate de expresie și promovarea celor mai relevante voci ale cinematografiei românești și internaționale.”

– Tudor Giurgiu, președinte TIFF.

Prin organizarea acestui eveniment, ne dorim să contribuim la dezvoltarea industriei cinematografice locale, creând un spațiu de întâlnire între profesioniști din domeniu și publicul larg, să sprijinim tinerii cineaști și să stimulăm interesul 

pentru cinematografia de calitate înaltă. Prin selecția atentă de filme, TIFF Chișinău promovează cultura și limba română, contribuind la consolidarea relațiilor culturale dintre România și Republica Moldova”, a menționat Olga Harabajiu, reprezentantă 609 FILM.

Intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este cu intrare liberă, dar cu înregistrare prealabilă pe următorul link: film.md – unde puteți selecta ziua, locația și filmul pe care vreți să-l vizionați.

Proiectul TIFF Chișinău este la a cincea ediție și reprezintă o continuare firească a inițiativei de extindere a prestigiosului Festival Internațional de Film Transilvania. 

Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF Chișinău este un proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), cu sprijinul CNC Moldova, în parteneriat cu 609 FILM, YOUBESC și FILM.MD.  

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: