Pe 2 martie, în Moldova începe vaccinarea anti-Covid. Cine vor fi primii beneficiari?
Full Article 2 minutes read

Pe 2 martie, în Moldova începe vaccinarea anti-Covid. Cine vor fi primii beneficiari?

În Moldova, pe 2 martie, va începe vaccinarea împotriva coronavirusului. Lucrătorii medicali vor fi primii care vor primi vaccinul. Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale a confirmat aceasta informație pentru NM. Informații mai detaliate despre modul în care va avea loc vaccinarea și cine va fi primul care va primi vaccinul vor fi anunțate astăzi de Ministerul Sănătății într-o conferință de presă.

După cum a precizat anterior Ministerul Sănătății, aceștia vor fi vaccinați cu vaccinul AstraZeneca, livrat la Chișinău din România în urmă cu câteva zile.

Menționăm că conform planului autorităților, vaccinarea va fi efectuată în trei etape. În primele două luni de vaccinare, este planificată vaccinarea a 70 de mii de lucrători medicali și asistenți sociali.

În cea de-a doua etapă, în următoarele patru luni, persoanele de peste 60 de ani, persoanele cu boli cronice, profesorii, polițiștii, militarii și lucrătorii din penitenciare.

A treia etapă, în care restul populației va fi vaccinată, va dura până la formarea imunității colective în țară.

După cum a menționat mai devreme secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, dozele de vaccin donate de România vor fi suficiente pentru vaccinarea lucrătorilor din domeniul medical care tratează pacienții cu coronavirus. „Conform datelor noastre, numărul acestor lucrători medicali de pe malul drept al Nistrului este de aproximativ 9 mii de persoane. Restul vaccinurilor le vom trimite celor din Transnistria ”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: