politico.eu

Pe pagina lui Medvedev a apărut un mesaj despre frontiera Rusiei cu Transnistria. După care a fost șters

Pe pagina de VKontakte a fostului președinte al Rusiei Dmitri Medvedev a fost publicată o postare în care se menționa că după Ucraina, Rusia va intra în război împotriva aliaților săi. Iar în cazul cuceririi Odesei, Rusia și Transnistria „vor avea o frontieră comună”. La scurt timp, presa rusă a anunțat că mesajul nu-i aparține ex-președintelui rus și că pagina lui Medvedev ar fi fost spartă. 

Pe pagina de VKontakte a fostul președinte al Rusiei, în prezent vicepreședinte al Consiliului de securitate al Federației Ruse, a fost publicat un mesaj în care se vorbea despre intențiile Kremlinului.

Autorul postării a numit Kazahstanul „un stat artificial”. Totodată, el a declarat că după ce Rusia va pune mâna pe Ucraina, „va porni într-o altă campanie de restabilire a granițelor Patriei noastre care, după cum știți, nu se termină nicăieri”.

În acest context, s-a menționat că Georgia din limitele actuale a fost creată din timpul Imperiului rus. Iar Kazahstanul, a fost numit „stat artificial”, precizându-se că primul teritoriu al țării ar fi fost ocupat de ruși.

„În acest secol, autoritățile Kazahstanului au început să pună în aplicare inițiative de relocare a diferitelor grupuri etnice, care pot fi calificate drept genocid rusesc. Până când rușii nu vor veni acolo, nu va exista nicio ordine”, se arăta în ultima postare a lui Medvedev.

Mai mult, se comunica că rușii se uită „cu durere în inimă” la ceea ce se întâmplă între Armenia și Azerbaidjan și „nu pot să nu-și facă griji” cu privire la nerecunoașterea Transnistriei de către lume. Iar în cazul cuceririi Odesei, Rusia și Transnistria „vor avea o frontieră comună”.

„Nimeni nu poate opri Rusia pe această cale”, se mai arăta în postare.

La scurt timp, RIA Novosti a scris că postarea lui Medvedev nu i-ar aparține, făcând referire la declarațiile asistentului fostului președinte al Rusiei.

„Ultima postare în VKontakte, publicată de Medvedev, a fost despre Marina Militară Rusă, iar cu privire la cei care i-au spart pagina și au publicat o altă postare se va clarifica administrația rețelei și cei care ar trebui, a spus asistentul său”, a scris RIA Novosti.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Performanță pentru Moldova la Olimpiada Internațională de Fizică: elevii au obținut două medalii de argint și două mențiuni de onoare

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut două medalii de argint și două mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale de Fizică ce s-a desfășurat în Paris, Franța, în perioada 17 – 25 iulie 2025.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, medaliați cu argint sunt Alex Secrieru și Darius Graur, elevi la Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, Chișinău, iar mențiunile de onoare au fost obținute de Victor Sandu, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, Chișinău, și Vadim Arhip, elev la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Chișinău.

În cadrul celei de-a 55-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Fizică au participat 406 elevi din 87 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 5 elevi și 2 profesori:

  • Darius Graur, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Alex Secrieru, elev în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Victor Sandu, elev în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Cristian Sochirca, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Vadim Arhip, elev în clasa a XII-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, mun. Chișinău;
  • Cârlig Sergiu, doctor în științe fizice, Institutul de Fizică Aplicată, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul echipei;
  • Serghei Bâzgan, doctor în științe fizice, Institutul de Fizică Aplicată, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul adjunct al echipei.
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: