Percheziții în peste 10 locații din Chișinău: mai multe persoane ar fi obținut ilegal 5 mln lei
Full Article 2 minutes read

Percheziții în peste 10 locații din Chișinău: mai multe persoane ar fi obținut ilegal 5 mln lei

Procuratura Anticorupție anunță că pe parcursul zilei de 26 iulie au fost efectuate percheziții în peste 10 locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul spălării banilor. Mai multe persoane din municipiului Chișinău ar fi pus la cale și creat o schemă frauduloasă de legalizare a mijloacelor financiare, obținute din surse ilicite de venit.

Aceștia au creat și înregistrat mai multe persoane juridice pe fondatori diferiți. Companiile însă erau gestionate de fapt de una și aceiași persoană, acestea având adrese comune la subdiviziunile în care își desfășoară activitatea, fiind amplasate pe 3 adrese în municipiul Chișinău.

Se menționează că banii uneia din aceste companii care presta servicii IT, proveniți din evitarea achitării taxelor și impozitelor la stat, precum și din tranzacții fictive încheiate cu alte entități juridice, erau transferați fictiv între persoanele juridice investigate.

Ulterior, banii erau introduși în circuitul legal.

Prin această metodă, într-o perioadă de un an și jumătate, făptuitorii au obținut ilegal suma de cel puțin 5 334 907 lei, comunică Procuratura.

În rezultatul perchezițiilor au fost ridicate mai multe documente, suporturi tehnice de stocare a informațiilor, ștampile și alte obiecte care au legătură cu dosarul penal investigat. Acestea urmează a fi cercetate în cumul cu alte probe administrate pe caz.

Totodată, procurorii au reținut o persoană pe un termen de 72 ore.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: