Percheziții la Spitalul raional Orhei: doi angajați ar fi cerut până la 1500 lei „pentru a grăbi” eliberarea certificatelor medicale
Full Article 2 minutes read

Percheziții la Spitalul raional Orhei: doi angajați ar fi cerut până la 1500 lei „pentru a grăbi” eliberarea certificatelor medicale

Percheziții în birourile a doi angajați ai Spitalului raional Orhei, într-un dosar de corupție. O șefă de secție și un medic narcolog ar fi cerut și primit între 800 și 1500 de lei, în cel puțin 15 cazuri, „pentru a grăbi procesul de eliberare a adeverințelor medicale” a conducătorilor de vehicule și viitorilor șoferi, precum și altor tipuri de certificate medicale, „fără prezența fizică a solicitantului”. Precizările au fost făcute pe 27 mai de reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA). 

Reprezentanții CNA au raportat că ofițerii instituției și procurorii au percheziționat pe 27 mai birourile a doi angajați ai IMSP Spitalul Raional Orhei, în cadrul unui dosar pornit pe fapte de corupție.

„Șefa secției consultative și un medic narcolog sunt cercetați în cel puțin 15 episoade de corupție sistemică, manifestată prin pretinderea și primirea mijloacelor financiare ce nu li se cuvin pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Potrivit probelor acumulate, bănuiții ar fi intervenit, contra unor sume ilicite care variau între 800 și 1500 de lei, pentru a grăbi procesul de eliberare a adeverințelor medicale a conducătorilor de vehicule și candidaților pentru obținerea permisului de conducere, precum și altor tipuri de certificate medicale fără prezența fizică a solicitantului”, au precizat reprezentanții Centrului.

Se menționează că angajații Spitalului raional Orhei au fost citați la sediul CNA pentru a fi recunoscuți și audiați în calitate de bănuiți în comiterea infracțiunii de corupere pasivă în circumstanțe agravante.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: