Și-au expus organele genitale în timpul orelor online. Administrația unui liceu din capitală cere ajutorul poliției
Full Article 2 minutes read

Și-au expus organele genitale în timpul orelor online. Administrația unui liceu din capitală cere ajutorul poliției

Administrația Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din capitală a sesizat Direcția de Investigații Infracțiuni Informatice a Inspectoratului Național de Investigații (INI), după ce, în timpul lecțiilor online, au avut loc mai multe cazuri de abuz din partea unor persoane rău-intenționale. Conducerea instituției susține că indivizii neidentificați deocamdată au intervenit în timpul procesului edicațional cu injurii și imagini necenzurate.

„Se atestă un nivel sporit de vulnerabilitate a copiilor în mediul online. Din păcate, comunitatea noastră se confruntă cu mai multe cazuri de abuz ale unor persoane rău-intenționate ce periclitează activitatea educațională, intervenind cu injurii și imagini necenzurate în timpul lecțiilor online”, se arată într-o declarație publicată pe pagina de Facebook a instituției.

Potrivit TV8, în ziua de 6 aprilie, între orele 9:00 – 10:45, au fost înregistrate două cazuri de intervenție ilegală a unor persoane necunoscute, care au perturbat lecțiile organizate online prin injurii, expresii indecente și expunerea organelor genitale in fața camerelor de luat vederi.

„Vă aducem la cunoștință că Administrația liceului a sesizat Direcția de Investigații Infracțiuni Informatice a Inspectoratului Național de Investigații, care monitorizează activitatea online a profesorilor din cadrul liceului, fapt ce va face posibil să identificăm aceste persoane rău-intenționate și tragerea la răspundere penală”, a anunțat administrația liceului.

***

Amintim că, din 22 martie 2021, toți elevii din municipiul Chișinău participă la orele de clasă de la distanță. Decizia a fost luată de Comisia Municipală Extraordinară de Sănătate Publică, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: