Persoanele cu bronșită acută vor beneficia de medicamente compensate
Full Article 2 minutes read

Persoanele cu bronșită acută vor beneficia de medicamente compensate

Toți copiii cu vârsta până la 18 ani și 70% dintre adulții care suferă de bronşită acută vor beneficia de medicamente compensate. Afecţiunea a fost inclusă în lista maladiilor prioritare, în contextul creşterii numărului de pacienţi cu infecţii respiratorii acute care se tratează la domiciliu şi evoluţiei situaţiei epidemiologice prin COVID-19 în Republica Moldova, anunță Ministerul Sănătății (MSMPS) pe 10 noiembrie.

La fel, persoanele care suferă de osteoartroză, vor beneficia de două medicamente compensate destinate tratamentului maladiilor osteoarticulare Aceclofenacum și Diclofenacum, care vor fi prescrise de către medicul de familie.

Totodată, pacienții care suferă de diabet zaharat, vor fi asigurați cu insuline umane sub formă de cartușe. Potrivit MSMPS, acestea sunt mai ușor de administrat și prezintă mai multe avantaje – precizie mai înaltă de dozare, risc scăzut de hipoglicemie, posibilitatea dozării și administrării insulinei de către persoanele slab văzătoare, comoditate și flexibilitate în administrare, posibilitate de administrare în orice moment și in orice situție, cantitatea mai mică de pierdere a insulinei, lipsa sindromului algic, datorat acelor foarte fine și subțiri.

În acest sens, au fost efectuate modificări ale unor ordine comune ale MSMPS şi CNAM, care vor intra în vigoare o dată cu publicarea în Monitorul Oficial

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: