Peste 30% din moldoveni folosesc o parolă identică pentru toate conturile de pe online. Sondaj
Full Article 2 minutes read

Peste 30% din moldoveni folosesc o parolă identică pentru toate conturile de pe online. Sondaj

Majoritatea moldovenilor petrec între două și cinci ore pe internet, zilnic, și știu ce înseamnă criminalitatea cibernetică. În același timp, 33% dintre cetățeni folosesc aceeași parolă pentru toate site-urile și aplicațiile. Cel puțin asta arată rezultatele sondajului realizat de Magenta Consulting în decembrie 2023.

Potrivit rezultatelor sondajului, în Moldova 91% dintre cetățeni dețin smartphone-uri. Acestea sunt utilizate cel mai des pentru apeluri (94%) și pentru social media (87%). Alți 48% dintre respondenți își folosesc smartphone-urile pentru sarcini legate de serviciu.

Majoritatea participanților la sondaj au declarat, de asemenea, că petrec între două și cinci ore pe internet în fiecare zi. Totodată, 51% din respondenți au menționat că sunt familiarizați cu termenul de „crimă cibernetică”. Totuși, 48% au spus că nu cunosc această noțiune.

În același timp, doar 22% dintre respondenți folosesc parole diferite pentru serviciile online. Alte 39% folosesc mai multe parole, iar 33% folosesc o singură parolă pentru toate conturile lor. De asemenea, conform sondajului, 19% dintre respondenți își schimbă parola o dată pe an, iar 14% o fac de mai multe ori pe an. Alți 42% dintre respondenți au recunoscut că nu își schimbă niciodată parolele.

Sondajul a fost realizat în perioada 30 noiembrie – 29 decembrie 2023. Aceasta a fost realizat pe un eșantion de 1 151 de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 64 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: