Peste 40 învinuiți în dosarul escrocheriilor dirijate din penitenciare privind vânzarea fictivă „a mașinilor din Europa”
Full Article 1 minutes read

Peste 40 învinuiți în dosarul escrocheriilor dirijate din penitenciare privind vânzarea fictivă „a mașinilor din Europa”

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCOCS) a oferit noi detalii despre escrocheriile dirijate din penitenciarele țării privind vânzarea fictivă „a mașinilor din Europa”. În total, în dosar figurează mai mult de 40 de învinuiți.

Dintre suspecți, 18 persoane care deja-și ispășesc pedeapsa cu închisoarea pentru comiterea altor infracțiuni grave și deosebit de grave, au fost transferate temporar din penitenciarele în care erau deținute, în alte instituții, din centrul republicii. Actualmente, în custodia statului sunt 15 persoane, iar 3 sunt plasate în arest la domiciliu. Celelalte persoane din dosar colaborează cu autoritatea de investigație.

Pe 24 noiembrie, PCCOCS a anunțat că mai mulți deținuți din penitenciarele din Moldova au pus la cale o schemă infracțională prin care deposedau așa-numiții beneficiari de sume bănești de până la 9 mii de euro. Conform oamenilor legii, aceștia postau anunțuri de vânzare a mașinilor importate din Europa, iar pentru acest lucru cereau un avans. Sumele erau preluate de anumiți intermediari și variau între 1500 și 9000 euro. Prejudiciul total al acestei scheme este de aproape 2 mln lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: