(FOTO) Peste 2000 de arme și zeci de mii de gloanțe au fost distruse prin topire
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Peste 2000 de arme și zeci de mii de gloanțe au fost distruse prin topire

Peste două mii de arme, 50 mii gloanțe de cartuș și 142 accesorii și componente ale armelor au fost distruse prin topire, joi, 25 noiembrie. Toate acestea au fost retrase din circuitul civil, deoarece starea tehnică nu corespunde cerințelor esențiale de securitate, sunt deteriorate, inutilizabile, cu modificări neautorizate în construcție, păstrate ilegal, depistate fără stăpân, confiscate sau predate benevol.

Este cel de-al șaptelea exercițiu organizat și desfășurat de Inspectoratul General al Poliției cu sprijinul UE și PNUD. A fost realizat datorită suportului financiar în valoare de circa 12 800 de euro.

Evenimentul a fost organizat și desfășurat în scopul consolidării stabilităţii în regiunea Europei de Sud-Est și reducerii amenințării proliferării armelor mici şi armamentului uşor în Republica Moldova.

„Declar cu certitudine că pentru perioada apropiată avem setate un șir de obiective strategice, orientate spre alinierea Republicii Moldova la cele mai înalte standarde europene” a menționat Alexandru Bejan, șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției.

„În conformitate cu agenda de reformă a Acordului de Asociere UE-Republica Moldova și cu sprijinul Uniunii Europene și SEESAC, această acțiune reprezintă o contribuție suplimentară la securitate și la lupta împotriva crimei organizate”, a declarat Janis Mazeiks, Ambasadorul UE în Republica Moldova.

„Evenimentul de azi contribuie la realizarea unui control eficient al armelor prin reducerea surplusului acestora, creând astfel condiții pentru o societate mai sigură și mai prosperă”, a menționat Andrea Cuzyova, reprezentantă adjunctă PNUD în Republica Moldova.

Din anul 2005 până în 2019 au fost distruse prin topire 16 235 de unități de arme.

(FOTO) Peste 2000 de arme și zeci de mii de gloanțe au fost distruse prin topire

politia.md

(FOTO) Peste 2000 de arme și zeci de mii de gloanțe au fost distruse prin topire (FOTO) Peste 2000 de arme și zeci de mii de gloanțe au fost distruse prin topire (FOTO) Peste 2000 de arme și zeci de mii de gloanțe au fost distruse prin topire

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: