Petiție pentru demisia lui Ceban. „Primăria alternativă” adună semnături: „Vanea trebuie să plece”
Full Article 2 minutes read

Petiție pentru demisia lui Ceban. „Primăria alternativă” adună semnături: „Vanea trebuie să plece”

Activiștii organizației non-guvernamentale „Primăria Alternativă” au lansat o petiție, pe 19 februarie, prin care cer demisia primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban. Aceștia îl acuză pe edil că ar gestiona prost problemele orașului. Din momentul lansării și până la publicarea subiectului, petiția a adunat peste 1600 de semnături.

„Noi, cei de la Primăria Alternativă, suntem profund îngrijorați de modul în care primarul administrează orașul nostru. Închiderea grupelor cu program prelungit fără plată, neachitarea compensațiilor, diminuarea salariilor și eliberarea asistenților personali a persoanelor cu dizabilități, lipsa de transparență în activitatea primăriei, cheltuielile ineficiente și promovarea discursului de ură sunt doar câteva motive pentru care noi cerem demisia sa imediată”, a scris activistul civic Alex Buretz pe rețelele de socializare.

ONG-ul a creat un site special pe care sunt adunate semnăturile: prostalan.md. Într-un răspuns pe pagină „Primăria Alternativă” a precizat că crearea site-ului a costat 80 de euro, bani achitați „din donațiile Patreon”.

„Semnați petiția, dacă nu mai vreți să fiți „prostălani” în ochii primarului și nu mai acceptați ca manipulările, incompetența și falsurile să domine în capitală”, a mai scris Buretz.

Contactată pentru un comentariu, consiliera lui Ceban, Natalia Ixari, a declarat că Primăria nu comentează inițiativa „Primăriei Alternativa”.

„Nu comentăm acțiunile activiștilor PAS și îndemnăm cetățenii să se informeze din prima sursă oficială a Primăriei Chișinău”, a declarat Ixari pentru NM.

Amintim că primăria a declarat la începutul acestui an că nu va putea susține financiar mai multe proiecte sociale începând cu 1 ianuarie, inclusiv activitatea grupelor cu program prelungit, compensațiile la căldură sau bani pentru asistenții sociali. În timp ce societatea critica dur inițiativele, municipalitatea a acuzat Guvernul că ar pune presiuni financiare pe capitală, fără să își asume răspundere sau să ofere bani suplimentari în acest sens. În consecință, Primăria a lansat o petiție prin care îi solicită statului să îi întoarcă 50% din contribuțiile financiare. Potrivit lui Ceban, până în prezent, petiția a adunat peste 55 de mii de semnături.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: