Petrecerea cu „ostatici” din clubul Attico din Chișinău: Trei persoane, pe banca acuzaților
Full Article 2 minutes read

Petrecerea cu „ostatici” din clubul Attico din Chișinău: Trei persoane, pe banca acuzaților

Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Ciocana, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire în privința a trei persoane, pe faptul privării ilegale de libertate a mai multor oameni. Este vorba despre cazul Attico – clubul de noapte din Chișinău, a căruia proprietari „au ținut ostatici” peste 100 de vizitatori, mai bine de trei ore. Totul s-a întâmplat când polițiștii au venit să verifice localul dacă respectă măsurile antiepidemice.

Cazul a avut loc în noaptea de 29-30 ianuarie 2022.

Procurorii au stabilit că pe 29 ianuarie 2022, începând cu ora 23:00, primul învinuit activând în calitate de administrator și cofondator al localului din capitală i-a ordonat celui de al doilea învinuit – administrator al sălii, să deconecteze lumina și condiționerele.

Cel de-al doilea, la rândul său, l-a ghidat pe al treilea învinuit care activa în calitate de agent de securitate să blocheze ușa de la intrare, astfel încât să nu fie permisă ieșirea persoanelor din local.

La solicitările colaboratorilor de poliție de a descuia ușa localului cei trei învinuiți au ignorat solicitarea. Persoanele din interior s-au aflat în local până în jurul orelor 03:00, atunci când colaboratorii de poliție au avut acces în interior.

În procesul audierilor, învinuiții nu și-au recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii. În privința lor a fost aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi țara pe un termen de 60 de zile.

***

Amintim că în noaptea de 30 ianuarie 2022, proprietarii clubului de noapte din Chișinău Attico „au ținut ostatici” peste 100 de vizitatori ai localului mai bine de trei ore. Totul s-a întâmplat când polițiștii au venit să verifice localul dacă respectă măsurile antiepidemice. De frica unei amenzi, reprezentanții localului au încuiat vizitatorii înăuntru.

În presă s-a vehiculat că acolo s-ar fi aflat procurori, judecători și angajați ai CNA. Cei din urmă, au respins aceste acuzații.

Ulterior, pe 9 februarie, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că au fost reținute două persoane. Totodată au fost efectuate trei percheziții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: