PLDM invită PAS și Platforma DA să creeze un bloc electoral pentru scrutinul prezidențial din această toamnă
Full Article 2 minutes read

PLDM invită PAS și Platforma DA să creeze un bloc electoral pentru scrutinul prezidențial din această toamnă

Partidul Liberal Democrat a adresat Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr propunerea de a crea un bloc electoral pentru scrutinul prezidențial din această toamnă, dar și pentru alegerile parlamentare anticipate.

„Realizând pericolul deturnării vectorului de politică externă prin abandonarea parcursului de integrare europeană, luând în calcul pericolul izolării Republicii Moldova și transformării ei într-un stat extra-sistemic și eșuat, reiterând necesitatea implementării complete a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, înțelegând pericolul federalizării Republicii Moldova, apreciind situația economico-socială și sanitară ca fiind una catastrofală, ținând cont de recomandările partenerilor noștri din familia politică a PPE, recunoscând că doar prin unitatea de acțiuni a partidelor pro-europene și naționale poate fi atins obiectivul aderării Republicii Moldova la UE”, PLDM invită PAS și Platforma DA la dialog în vederea creării unui bloc electoral.

Totodată, PLDM consideră că „prin voință politică este încă posibilă desemnarea unui candidat comun pentru scrutinul prezidențial”.

Precizăm că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie. Până în prezent, și-au desemnat candidații la alegerile prezidențiale Partidul Acțiune și Solidaritate – Maia Sandu, Platforma DA – Andrei Năstase, Partidul Unității Naționale – Octavian Țîcu și Mișcarea Politică UNIREA – Dorin Chirtoacă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: