PNUD Moldova ne dăruiește o drumeție la Vadul-Rașcov, în cadrul Festivalului Ziua Mediului
Full Article 2 minutes read

PNUD Moldova ne dăruiește o drumeție la Vadul-Rașcov, în cadrul Festivalului Ziua Mediului

Sâmbătă, 25 iunie, Festivalul Ziua Mediului ne invită într-o drumeție la Vadu-Rașcov, una dintre cele mai bogate, diverse și prețioase destinații turistice din Republica Moldova. Stânca „Muntele Roșu”, cascadă, grote săpate în stânci, ruinele unei biserici ortodoxe și a unei sinagogi, clopotniță, cea mai veche biserică catolică din republică, satul de baștină al lui Dumitru Matcovschi, un peisaj de o frumusețe ieșită din comun etc., etc., etc. – este o localitate care abundă de istorie și frumusețe.

Evenimentul are loc în contextul lansării „Ghidului Ecoturistic de-a lungul celor două maluri ale Nistrului de la Hrușca la Cioburci” – care descrie situri, rezervații și complexe ecologice/naturale aflate pe ambele maluri ale Nistrului – , realizat de AO Parcurile Viitorului, Eco-Tiras și Putnik (Tiraspol) din platforma ecologică a Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.

Călătoria va fi oferită gratuit de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova și va fi ghidată de Nikolai Romanovici (Putniki), unul dintre autorii Ghidului. Pentru participare, doritorii sunt rugați să completeze formularul de înregistrare, afișat pe Facebook, în pagina Ziua Mediului.

În acest an, Festivalul Ziua Mondială a Mediului are loc în perioada 4-30 iunie. Este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu, cu suportul Programului de Granturi Mici GEF – PNUD, Suediei,  Uniunii Europene, Organizației Mondiale a Sănătății, Ministerul Mediului, precum și al comunității de mediu – organizații de mediu, activiști și activiste, afaceri verzi etc.

NewsMaker este partenerul media al festivalului.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: