Poliția a identificat un participant la violențele de la Botanica, în care au fost implicați susținătorii PSRM
Full Article 2 minutes read

Poliția a identificat un participant la violențele de la Botanica, în care au fost implicați susținătorii PSRM

Oamenii legii au reușit să îl identifice pe unul dintre participanții la conflictul care s-a produs în noaptea de 8 iulie în sectorul Botanica al capitalei, din cauza unor afișe electorale ale Partidului Socialiștilor (PSRM). Potrivit poliției, este vorba despre un minor.

Polițiștii au identificat un adolescent de 17 ani care a participat la îmbrâncelile din bulevardul Decebal al capitalei. Acesta a venit la poliție împreună cu reprezentantul său legal, întrucât este minor.

El le-a spus polițiștilor că totul s-a întâmplat în timp ce se deplasa împreună cu doi prieteni pe bulevardul Decebal și a văzut un grup de tineri. De asemenea, acesta a recunoscut că era în stare de ebrietate. Între acesta și grupul de necunoscuți a avut loc un schimb de replici, după care s-a iscat un conflict care s-a transformat într-o bătaie. Toți participanții la conflict au fugit de la fața locului.

„În cadrul anchetei, urmează a fi stabilite toate circumstanțele, iar ulterior va fi luată o hotărâre conform legislației”, a precizat ofițerul de presă al poliției capitalei, Natalia Stati.

***

Incidentul a fost înregistrat la ora 23:20, pe bulevardul Decebal și a fost filmat de liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Vlad Bilețchi, care a transmis totul în regim live pe pagina de Facebook. Tot el este cel care a telefonat la poliție. Liderul AUR susține că  unul dintre tineri a scos un cuțit.

Contactată de NM, ofițerul de presă Natalia Stati a precizat că un grup de tineri lipea afișe electorale pe gardul unei clădiri în construcție. De aceștia s-a apropiat un alt grup de tineri, care și-au manifestat dezacordul cu viziunile politice respective. În urma unui schimb de replici, aceștia s-au luat la bătaie.

PSRM a venit cu o reacție într-un comunicat de presă. Socialiștii susțin că reprezentanții AUR au provocat membrii „Gărzii tinere” ai PSRM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: