Poliția, cu ochii pe alegeri. Ce abateri a constat și cum se desfășoară scrutinul în zona de securitate
Full Article 2 minutes read

Poliția, cu ochii pe alegeri. Ce abateri a constat și cum se desfășoară scrutinul în zona de securitate

Inspectoratul General de Poliție (IGP) semnalează mai multe abateri, înregistrate în turul doi al scrutinului electoral. Potrivit sursei citate, toate secțiile de votare și-au început activitatea la timp, adică ora 07:00. Până la ora 11:00, oamenii legii au înregistrat patru incidente.

IGP a precizat pentru NM că începând cu ora 07:00 și până la ora 11:00, au fost înregistrate, în total, patru incidente. Mai exact, două cazuri se referă la agitația electorală interzisă, un caz la fotografierea buletinului de vot, iar un alt caz – la înjurie.

„Pe un caz a fost întocmit proces verbal cu privire la contravenție, în temeiul art. 69 alin.(1) CC. În celelalte cazuri se desfășoară activități de colectare și administrare a probelor, pentru constatarea existenței/inexistenței contravenției”, au precizat reprezentanții IGP pentru NM.

Oamenii legii anunță că, deocamdată, în zona de securitate nu au fost înregistrate careva incidente ce ar atenta la ordinea și securitatea publică sau care ar periclita buna desfășurarea a acesteia.

Menționăm că Republica Moldova desfășoară duminică, 19 noiembrie, turul doi al alegerilor locale generale. Scrutinul are loc în 273 de localități din țară, în care la alegerile din 5 noiembrie niciunul dintre candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi declarat învingător din primul tur. Pentru cele 273 de mandate de primar în turul doi candidează 544 de persoane, 386 dintre candidați sunt bărbați și 158 sunt femei. Din totalul candidaților la funcția de primar, 56 sunt independenți, iar 488 reprezintă o formațiune politică. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: