Poliția de Frontieră, reacție la supărarea lui Botgros: „La vama moldovenească timpul de așteptare nu a depășit 20 de minute”
Full Article 3 minutes read

Poliția de Frontieră, reacție la supărarea lui Botgros: „La vama moldovenească timpul de așteptare nu a depășit 20 de minute”

Poliția de Frontieră a reacționat la declarațiile dirijorului Nicolae Botgros, care s-a revoltat că orchestra Lăutarii a fost ținută la vamă peste 2 ore. Într-un comentariu pentru NewsMaker, instituția a declarat că angajații Poliției de Frontieră „ca de fiecare dată au perfectat rapid și operativ trecerea frontierei ale respectivilor artiști” și că „pe partea moldoveană timpul de așteptare nu a depășit 20 de minute”. 

Solicitată de NewsMaker pentru un comentariu cu privire la trecere frontierei de stat de către Nicolae Botgros și membrii orchestrei „Lăutarii”, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Raisa Novițchi a declarat că „angajații Poliției de Frontieră ca de fiecare dată au perfectat rapid și operativ trecerea frontierei ale respectivilor artiști”.

„Pe partea moldoveană timpul de așteptare nu a depășit 20 de minute”, a precizat reprezentanta Poliției de Frontieră.

În același timp, purtătoarea de cuvânt a instituției de la frontieră a enumerat categoriile de persoane care pot fi supuse controlului fără rând:

a) minorii până la 3 ani şi persoanele care îi însoţesc;

b) persoanele traumatizate sau bolnave care necesită asistenţă medicală urgentă, persoanele care le însoţesc, inclusiv lucrătorii medicali;

c) posesorii paşapoartelor diplomatice;

d) delegaţiile oficiale de stat sau departamentale, grupele organizate de copii şi turişti, dacă Poliţia de Frontieră a fost informată cu 24 de ore înainte de sosirea acestora;

e) pietonii, cu excepţia celor de la punctele de trecere portuare şi aeroportuare, dacă în tratatele internaţionale nu este prevăzut altfel;

f) persoanele care trec frontiera de stat cu autobuze de rută internaţională; automobilele de asistenţă medicală urgentă; automobilele care transportă animale sau persoanele care trec frontiera de stat cu bicicleta;

g) persoanele care transportă mărfuri perisabile şi alte bunuri care necesită transportare în regim de urgenţă. Lista bunurilor este stabilită de Guvern;

g1) agenţii economici autorizaţi;

h) persoanele care participă la operaţiuni de salvare sau căutare;

i) alte persoane, în cazurile stabilite de tratatele internaţionale la care Republica Moldova este parte.

Amintim, pe 20 mai, dirijorul Nicolae Botgros s-a plâns pe online că ar fi fost nevoit să stea mai mult de două ore la vamă, împreună cu orchestra de muzică populară „Lăutarii”. Potrivit lui Botgros, s-a întâmplat recent la întoarcere „de la un mare concert de la București”. „Orchestră lăudată de toți cetățenii, de toți diplomații și stăm la vamă de 2 ore”, a menționat el. Botgros a mai spus că din cauza aceasta orchestra ar avea „probleme mari” și că de fiecare dată roagă vameșii „pentru a trece frontiera”. „Spuneți-mi vă rog ce-ar mai trebui să facem noi, ca să ajungem și noi Diplomați, că nu cred ca vreun diplomat, poate face, ce facem noi la ora actuală”, a menționat Botgros. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: