Polițista care a tamponat cu mașina 3 pietoni la Sîngera, condamnată la 4 ani de închisoare. Suma pe care trebuie să o plătească
Full Article 2 minutes read

Polițista care a tamponat cu mașina 3 pietoni la Sîngera, condamnată la 4 ani de închisoare. Suma pe care trebuie să o plătească

Polițista care a tamponat cu mașina trei pietoni, dintre care unul a murit, a fost condamnată la 4 ani de închisoare. Totodată, instanța de judecată că inculpata va trebui să plătească un prejudiciu moral în sumă de 500 000 de lei. Informațiile au fost confirmate pentru NM de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG) Violina Moraru.

Potrivit reprezentantei PG, pe 20 februarie, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a recunoscut-o vinovată pe tânără pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane (art.264 alin.(4) din Codul penal).

Astfel, instanța de judecată a condamnat-o la 4 ani de închisoare. De asemenea, tinerei i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport.

Totodată, au fost admise acțiunile civile înaintate, în total fiind încasată suma de peste 500 000 lei, în scopul compensării prejudiciilor morale și materiale.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău.

Inculpata și-a recunoscut vina în comiterea faptelor imputate.

Tragicul accident rutier de la Sîngera

Amintim că tragicul accident rutier a avut loc pe 29 august 2023, la Sîngera. Potrivit Procuraturii Generale, polițista în vârstă de 22 de ani, ar fi adormit la volanul mașinii din cauza stării de ebrietate cu grad avansat, a ieșit pe acostament și a tamponat mai mulți pietoni, care se deplasau regulamentar. Printre victime se numără o minoră de 6 ani, o minoră de 17 ani și o femeie de 31 de ani.

În urma impactului, femeia de 31 de ani a decedat la fața locului. Potrivit rapoartelor de expertiză, minorei de 6 ani, i-a fost provocată o vătămare ușoară a integrității corporale, iar minorei de 17 ani – vătămări corporale medii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: