Popescu: „Condamn planul Rusiei de a anexa prin așa-numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate”
Full Article 1 minutes read

Popescu: „Condamn planul Rusiei de a anexa prin așa-numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate”

Moldova „condamnă cu fermitate” intenția Rusiei de a anexa noi teritorii din Ucraina. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, după ce separatiștii din Lugansk și Donețk au decis desfășurarea referendumului pentru alipirea la Rusia.

„Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate. Reafirmăm și pe această cale sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, se arată în mesajul ministrului Popescu de pe canalul său de Telegram.

Precizăm că liderii separatiști din așa-zisele republici Donețk și Lugansk au anunțat că vor organiza referendumuri de aderare la Rusia în perioada 23-27 septembrie. Ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kuleba a venit cu o reacție menționând că „Ucraina are dreptul deplin de a elibera teritoriile sale și va continua să le elibereze indiferent de ceea ce s-ar vorbi în Rusia”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: