„Potrivit regulilor de protocol, președintele trebuie să fie felicitat”. Dodon, despre mesajul de felicitare adresat lui Lukașenko
Full Article 2 minutes read

„Potrivit regulilor de protocol, președintele trebuie să fie felicitat”. Dodon, despre mesajul de felicitare adresat lui Lukașenko

Președintele Igor Dodon a venit cu o reacție după ce unii cetățeni ar fi criticat faptul că acesta i-a adresat un mesaj de felicitare lui Alexandr Lukașenko cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale. Șeful statului a declarat că „potrivit regulilor de protocol, președintele trebuie să fie felicitat”. 

„Unii spun „bravo” că am transmis felicitări, alții spun că e rău. În primul rând, potrivit regulilor de protocol, președintele trebuie să fie felicitat. Noi avem relații de prietenie, avem parteneriate, fostul șef al statului chiar l-a decorat pe Lukașenko cu Ordinul Republicii. El a ajutat țara noastră. Avem multe întreprinderi mixte. Comisia Electorală a recunoscut alegerile. Ce trebuia să facă șeful statului? Desigur că trebuie să transmită felicitări”, a spus Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

„Ceea ce se întâmplă acum acolo sunt treburile lor interne. Sigur că mie multe lucruri nu îmi plac. Mi-aș dori să nu fie aceste ciocniri, nicăieri, în nici o țară, nici la noi, nici la ei”, a mai precizat Dodon.

Precizăm că în seara zilei de 9 august, în Minsk și în alte orașe din Belarus au avut loc proteste după ce Alexandr Lukașenko a câștigat un nou mandat de președinte. Până în prezent, în urma altercațiilor cu poliția, aproximativ 7000 de persoane au fost arestate. Totodată, angajații mai multor întreprinderi au anunțat grevă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: