Precizările poliției despre panoul publicitar al Blocului PCRM-PSRM, care a fost vandalizat
Full Article 2 minutes read

Precizările poliției despre panoul publicitar al Blocului PCRM-PSRM, care a fost vandalizat

Poliția capitalei a confirmat că un panou electoral, amplasat în preajma Gării Feroviare din capitală, a fost vandalizat. Incidentul a fost înregistrat în seara de 16 iunie, în jurul orei 21:00. Publicitatea respectivă era plasată pe un mijloc de transport.

Incidentul s-a produs pe str. Aleea Gării. Oamenii legii au fost informați despre faptul că un grup de persoane a deteriorat intenționat afișul electoral plasat pe un mijloct de transport de model „GAZ”. Acesta dispunea de autorizație pentru plasarea publicității electorale și de promovare politică.

„Un grup de persoane, candidați electorali, au deteriorat intenționat afișul electoral al unui partid de pe mijlocul de transport”, a precizat Natalia Stati.

Făptașii riscă un proces contravențional pentru huliganism nu prea grav și împiedicarea activității organului electoral, prin distrugerea intenționață a afișelor electorale. De asemenea, despre incident va fi sesizată Comisia Electorală Centrală.

***

Amintim că anunțul despre incident a fost făcut de către socialstul Corneliu Furculiță, care a acuzat reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) că ar fi în spatele gestului. La rândul lor, membrii PAS au calificat declarațiile drept „minciuni”.

Pe de altă parte, conform surselor NM, panoul PCRM-PSRM a fost deteriorat de reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). L-am contactat pe Vlad Bilețchi pentru un comentariu. Vom reveni cu detalii.

***

La începutul lunii, un oficiu al Partidului Socialiștilor din Căușeni a fost vandalizat. Fostul vicepreședinte al raionului Căușeni, ex-deputatul PSRM Oleg Cuciuc a publicat mai multe fotografii din care se vede că sediul a fost murdărit cu materii fecale. Purtătoarea de cuvânt a formațiunii a declarat pentru NM că „așa e când pornesc „vremurile bune”, cu „oameni buni””, însă nu a oferit precizări despre persoanele care ar sta în spatele acțiunii. În același timp, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a negat orice implicare în acest act de vandalizare. Pe 16 iunie, poliția a confirmat că a identificat făptășii – trei bărbați din Căușeni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: