Premierul Armeniei: Nu suntem un aliat al Rusiei în războiul cu Ucraina
Full Article 2 minutes read

Premierul Armeniei: Nu suntem un aliat al Rusiei în războiul cu Ucraina

Armenia nu este aliatul Rusiei în războiul cu Ucraina. Declarația a fost făcută de premierul armean Nikol Pashinyan, într-un interviu acordat canalului de televiziune ceh CNN Prima News, notează BBC.

„Acest lucru nu s-a spus niciodată cu voce tare, dar cred că este evident: noi nu suntem aliați ai Rusiei în războiul cu Ucraina. Sentimentul nostru față de acest război, acest conflict, este anxietate, pentru că afectează direct toate relațiile noastre”, a spus el.

Pashinyan a subliniat vulnerabilitatea poziției Armeniei: în Occident, țara este considerată un aliat al Rusiei, în timp Rusia nu crede așa.

„Se pare că există o modalitate de a evita toate aceste ciocniri, dar adevărul este că, cu cât situația devine mai dificilă, cu atât spațiul de manevră devine mai mic. Evităm acest lucru nu pentru că nu avem o părere despre situație, ci pentru că noi înșine avem multe probleme care nu ne permit să ne implicăm în rezolvarea altor probleme”, a mai spus premierul.

Pe pagina sa de Facebook, Pashinyan a scris că interviul a fost înregistrat în mai, în timpul vizitei sale oficiale în Cehia.

Amintim că la parada de „Ziua victoriei”, organizată tradițional de Moscova pe 9 mai, alături de liderul rus în Piața Roșie au fost doar șapte lideri ai fostelor republici sovietice. Este vorba de Armenia, Kazahstan, Uzbekistan, Kârgâzstan, Turkmenistan, Tadjikistan și Belarus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: