Premierul Poloniei, la Chișinău, despre atacurile Rusiei: „Satana este activă în mai multe locuri din regiunea noastră”
Full Article 2 minutes read

Premierul Poloniei, la Chișinău, despre atacurile Rusiei: „Satana este activă în mai multe locuri din regiunea noastră”

Scenariul în care Federația Rusă va invada Republica Moldova este improbabil, deoarece, astăzi, Ucraina luptă pentru ca nicio altă țară să nu fie atacată. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, în cadrul conferinței de presă din 6 aprilie, de la Chișinău. Totodată, oficialul polonez a menționat că Moldova se află în condiții de siguranță datorită președintei Maia Sandu și premierului Dorin Recean, care conduc o politică „îndrăzneață” și, în același timp, „prudentă”.

Premierul Morawieck a fost întrebat ce sprijin ar putea oferi Polonia Republicii Moldova în cazul în care aceasta ar fi invadată de Federația Rusă, dar și dacă acest scenariu este valabil.

„Scenariul este foarte improbabil pentru că astăzi Ucraina luptă pentru ca nicio altă țară să nu fie atacată, de aceea vorbim despre mai multe atacuri hibride, mai multe atacuri cibernetice, legate de propagandă, de gaze, de energie, dar nu am vorbit despre atacuri convenționale pentru că sper adânc și cred că nu va avea loc. Nu aș vrea de aceea să spun ce ar fi dacă pentru că cred că Republica Moldova este în condiții de siguranță. Domnul prim-ministru, doamna președinte își conduc politica în mod îndrăzneț, dar și prudent, încercând să convină toate cu cei care conduc o politică internă în Transnistria”, a spus acesta.

Mateusz Morawick a apreciat eforturile depuse de Maia Sandu și Dorin Recean, în contextul amenințărilor hibride din partea Rusiei.

„Apreciez aceste eforturi pentru că știu că Satana este activă în mai multe locuri din regiunea noastră și vor să aibă un impact asupra situației din această țară frumoasă. Eu cred că fiecare zi de război apropie Republica Moldova spre securitatea sporită din viitor”, a menționat premierul polonez.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: