Presă: A murit una dintre gravidele din Mariupol, rănită în timpul bombardamentului asupra maternității
Full Article 2 minutes read

Presă: A murit una dintre gravidele din Mariupol, rănită în timpul bombardamentului asupra maternității

Una dintre gravidele care au avut de suferit în urma atacului aerian asupra maternității și spitalului pentru copii din Mariupol a murit, împreună cu copilul său nenăscut, informează Ukrainskaya Pravda pe 14 martie («Украинская правда»).

Despre deces a anunțat jurnalista portalului „Golos Ameriki” Asya Dolina, pe pagina sa de Facebook.

Prima gravidă din reportajele de la locul bombardamentului spitalului pentru copii nr. 3 din Mariupol (maternitate), cea care apare în imagini pe targă, nu a supraviețuit. Nici copilul nenăscut nu a supraviețuit”, a scris jurnalista.

Informația a fost confirmată și de către fotograful Evghenii Maloletka, autorul fotografiei care a făcut înconjurul lumii.

Cealaltă femeie din fotografii, bloggerul Marianna Podgurskaya, a născut o fetiță pe 10 martie.

Anterior, autoritățile locale au anunțat că în urma atacului aerian au murit trei oameni, inclusiv un copil. Alți 17 au fost răniți. Ucraina a acuzat Rusia de bombardament. De cealaltă parte, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat în cadrul unei conferințe de presă din 10 martie că instituția medicală respectivă servea drept „bază pentru extremiști” și a dat asigurări că toți pacienții și personalul fuseseră evacuați.

Peste câteva ore de la declarația lui Lavrov, Mnisterul rus al Apărării a declarat că armata rusă nu a bombardat spitalul din Mariupol și a calificat informația despre atacul aerian drept „o provocare regizată în totalitate”.

Autorul fotografiilor realizate după bombardamentul clădirii, fotograful Evghenii Maloletka a declarat pentru  The Insider că, în pofida declarației lui Lavrov, în spital se aflau pacienți și nu militari ucraineni.

***

Potrivit Procuraturii Generale a Ucrainei, de la începutul războiului, în această țară au murit 90 de copii. Cei mai mulți – în regiunile Kiev, Harkov, Donețk, Cernigov, Sumî, Herson, Nikolaev și Jitomir.

Menționăm că, pe timp de război, este imposibil de verificat informația oferită de părțile implicate. 

Vă așteptăm pe Facebook și pe Telegram.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: