Presa germană: În 2020, Rusia ar fi investit 11,4 milioane de euro pentru a-l face pe Dodon președinte. Reacția PSRM
Full Article 2 minutes read

Presa germană: În 2020, Rusia ar fi investit 11,4 milioane de euro pentru a-l face pe Dodon președinte. Reacția PSRM

În campania electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, Federația Rusă ar fi „investit 11 453 000 milioane de euro pentru a-l face pe Igor Dodon noul președinte al Republicii Moldova și pentru a-și consolida influența în Europa Centrală”. Un articol în acest sens a fost publicat de ziarul german BILD. Pe de altă parte, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a negat acuzațiile și a anunțat că va acționa în judecată publicația germană.

Sursa citată a mai publicat un document care ar reflecta cheltuielile pentru campania prezidențială.

Presa germană: În 2020, Rusia ar fi investit 11,4 milioane de euro pentru a-l face pe Dodon președinte. Reacția PSRM

BILD

Ulterior, PSRM și-a exprimat indignarea „în legătură cu invențiile calomnioase care se conțin într-un articol din publicația germană BILD”.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova respinge categoric aceste acuzații și declară că finanțarea campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon, precum și întreaga activitate a Partidului Socialiștilor, a fost și se desfășoară pe baze legale, în strictă conformitate cu legislația Republicii Moldova. Partidul Socialiștilor și candidatul său, Igor Dodon, nu au primit niciun ban ajutor din exterior pentru desfășurarea campaniei electorale”, se arată în mesajul formațiunii.

Mai mult, PSRM a anunțat că „va înainta în instanțe de judecată acțiuni împotriva ziarului german BILD și împotriva tuturor mijloacelor de informare în masă din Moldova care au participat la difuzarea acestei calomnii flagrante”.

Menționăm că pe 11 noiembrie 2020, Renato Usatîi, liderul Partidului Politic „Partidul Nostru” a declarat în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV că deține mai multe informații și documente recepționate din Federația Rusă, care confirmă faptul că Igor Dodon ar fi raportat cheltuieli de 11 milioane de euro în ultimele cinci luni ale anului 2020, inclusiv pentru campania electorală.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

  •  
  •  
  •  
  •  
  • 2
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: