Presa română anunță evacuarea a încă 6 moldoveni din Fâșia Gaza. Chișinăul neagă informația
Full Article 1 minutes read

Presa română anunță evacuarea a încă 6 moldoveni din Fâșia Gaza. Chișinăul neagă informația

Presa română a scris că șase cetățeni ai Republicii Moldova, inclusiv 29 cetățeni ai României, urmează a fi evacuați pe 6 decembrie din Fâșia Gaza. Solicitați de NewsMaker, reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău au negat informația cu privire la cetățenii moldoveni. Chișinăul a declarat că printre persoanele evacuate din Fâșia Gaza nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova. 

Presa de la București a scris pe 6 decembrie că alți 29 de cetățeni români și 6 cetățeni din Republica Moldova vor fi evacuați miercuri din Fâșia Gaza, cu o aeronavă militară.

„Printre evacuări nu se află cetățeni moldoveni”, a declarat pentru NewsMaker ofițerul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Filip Cojocaru.

Amintim că pe 15 noiembrie curent, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu anunța că ultimii 8 moldoveni care au solicitat asistență pentru a fi evacuați din Fâșia Gaza au părăsit teritoriul. „Acum ei se află în siguranță”, preciza ministrul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: