Ultimii 8 moldoveni, care au cerut ajutor, evacuați din Fâșia Gaza. Popescu: acum ei se află în siguranță
Full Article 2 minutes read

Ultimii 8 moldoveni, care au cerut ajutor, evacuați din Fâșia Gaza. Popescu: acum ei se află în siguranță

Ultimii 8 moldoveni care au solicitat asistență pentru a fi evacuați din Fâșia Gaza au părăsit teritoriul. Aceștia se află în îngrijirea funcționarului consular al Moldovei din Egipt. Precizările au fost făcute pe 15 noiembrie de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Potrivit oficialului, ulterior vor fi comunicate detalii despre cum vor ajunge cetățenii în Republica Moldova. „Acum ei se află în siguranță”, a precizat ministrul. 

Astăzi alți 8, deci ultimii 8 cetățeni ai Republicii Moldova care au solicitat asistență în evacuarea din Fâșia Gaza au părăsit teritoriul Fâșiei Gaza și sunt la moment în îngrijirea funcționarului nostru consular din Egipt. Ulterior vom reveni cu mai multe detalii despre cum vor ajunge acești 8 cetățeni în Republica Moldova, dar acum ei se află în siguranță”, a comunicat Popescu, în timpul unor declarații pentru presă.

El a adăugat că „a fost finalizat procesul de evacuare a cetățenilor Republicii Moldova din Fâșia Gaza și anume a celor cetățeni care și-au dorit să aibă sprijinul autorităților noastre pentru evacuare”.

***

Pe 9 noiembrie, 36 de persoane originare din Republica Moldova, care au fost ajutate de autoritățile române să părăsească Fâșia Gaza, au ajuns la Chișinău. Acestea au fost întâmpinate inclusiv de către premierul Dorin Recean. Printre pasageri erau și bebeluși. Lars Johan Lönnback, șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație, a declarat pentru presă că persoanele ajutate să părăsească Gaza vor rămâne la Chișinău „pentru cel puțin două” zile, după care vor fi găzduite de prieteni și rude.

Ulterior, pe 10 noiembrie, autoritățile au anunțat că alți 9 cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Fâșia Gaza, în dimineața zilei. Cei nouă moldoveni evacuați au ajuns în seara zilei de 11 noiembrie în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: