Presa ucraineană: Soldatul ucis pentru că a rostit „Glorie Ucrainei” este originar din Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Presa ucraineană: Soldatul ucis pentru că a rostit „Glorie Ucrainei” este originar din Republica Moldova

Departamentul regional de forțe al trupei „Nord” a Forțelor Armate ale Ucrainei dă asigurări că soldatul împușcat, pentru că a rostit „Glorie Ucrainei”, este Alexandr Mațievskii. Se menționează că acesta a fost un luptător al brigăzii 119 al trupei din regiunea Cernigov și este originar din Republica Moldova. De precizat că anterior, Ministerul ucrainean al Apărării din Ucraina a a anunțat că numele soldatului împușcat este Timofei Șadura. 

Departamentul Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat despre noua identitate pe 8 martie curent. Potrivit noilor informații, rudele militarului omorât l-au recunoscut pe acesta din imaginile video. L-au recunoscut, potrivit departamentului, și militarii unității în care a activat Alexandr Mațievskii.

glavcom.ua scrie că Mațievskii s-a născut pe 10 mai 1980 la Chișinău, Republica Moldova. În 2008, el s-a mutat cu familia în Ucraina, în orașul Nejin, unde locuiește acum mama lui. Sursa mai scrie că bărbatul nu a avut anterior o experiență în serviciul militar, dar după invazia rusă în Ucraina s-a oferit voluntar în batalionul 163 al brigăzii 119, care apăra regiunea Cernigov. Potrivit aceleiași surse, Mațievskii are un fiu în vârstă de 19 ani.

Pe 6 martie, pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video cu un soldat, neînarmat, împușcat după ce rostește „Glorie Ucrainei”.

Ministerul Apărării din Ucraina a spus că numele soldatului este Timofei Șadura, un militar care era dat dispărut din data de 3 februarie. „Șadura a fost dat dispărut din 3 februarie 2023, după luptele din apropierea orașului Bahmut. Corpul militarului nostru se află pe teritoriul ocupat temporar”, a precizat ministerul ucrainean într-un comunicat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: