Președintele român a salutat votul cetățenilor moldoveni pentru Maia Sandu în primul tur
Full Article 2 minutes read

Președintele român a salutat votul cetățenilor moldoveni pentru Maia Sandu în primul tur

Președintele român, Klaus Iohannis, s-a bucurat că, în primul tur al alegerilor prezidențiale din Moldova, majoritatea cetățenilor au votat pentru candidatul partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu. Potrivit lui Iohannis, votând pentru Sandu, oamenii aleg „dezvoltarea democratică irevocabilă” a țării, transmite agerpres.ro

„M-am bucurat să văd că în primul tur, cetățenii au votat pentru Maia Sandu. De fapt, acesta este un vot în favoarea dezvoltării democratice ireversibile a Moldovei, pe care România o susține constant și necondiționat ”, a spus Iohannis.

În același timp, Iohannis a menționat că România va urmări îndeaproape alegerile care vor avea loc în Moldova pe 15 noiembrie „pentru a se asigura că viitorul Moldovei va fi determinat exclusiv de votul liber al cetățenilor, în alegeri democratice, corecte, fără nicio intervenție nedorită”.

Menționăm că și Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European, și-a exprimat susținerea pentru candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu și a chemat forțele pro-europene să facă același lucru, în cel de-al doilea tur de scrutin.

Amintim că, acum câteva săptămâni, și partidul care a fost condus de cancelarul german Angela Merkel, Uniunea Creștin Democrată (CDU), și-a exprimat susținerea pentru Maia Sandu.
Pe de altă parte, Vladimir Putin și-a manifestat susținerea pentru Igor Dodon și speră că, în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, cetățenii Republicii Moldova vor aprecia eforturile președintelui Igor Dodon în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor cu Rusia.

Foștii candidați la funcția de președinte al țării: Andrei Năstase, Dorin Chirtoacă, Tudor Deliu și Octavian Țîcu au anunțat pe 2 noiembrie că o susțin pe Maia Sandu în turul doi al scrutinului prezidențial.

Maia Sandu și Igor Dodon se vor confrunta în turul II de scrutin, care se va desfășura peste două săptămâni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: