Primăria Chișinău a anunțat că va reactiva spațiile din Departamentul COVID-19 de la Moldexpo
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău a anunțat că va reactiva spațiile din Departamentul COVID-19 de la Moldexpo

Municipalitatea a anunțat că va reactiva Departamentul COVID-19 de la Moldexpo, ca urmare a creșterii numărului pacienților infectați. Totodată, autoritățile municipale au declarat că analizează organizarea unui laborator municipal pentru efectuarea testelor Real Time-PCR.

„Situația necesită intervenții imediate, fiindcă presiunea cea mai mare din nou va veni anume pe sistemul de sănătate din mun. Chișinău”, a declarat primarul Ion Ceban.

Edilul a mai spus că Direcția Asistență Medicală și Socială a dispus acțiuni pentru gestionarea eficientă a noului val pandemic COVID-19 la nivel spitalicesc și de asistență medicală primară, cu pregătirea spațiilor medicale, sporirea capacității de internare pentru adulți și copii, mobilizarea resurselor medicale umane, securizarea rezervelor de medicamente, a consumabilelor și a mijloacelor de protecție.

Prin urmare, Ceban a anunțat că va fi activat la Departamentul COVID de la Moldexpo triajul sporit la coronavirus. Totodată, se vor reactiva spațiile medicale pentru internare și tratament precoce a pacienților suspecți și confirmați cu COVID-19 la Moldexpo.

„Vom asigura fortificarea secției de Terapie Intensivă și Reanimare. Suntem în determinarea soluțiilor urgente pentru asigurarea Departamentului COVID-19 de la Moldexpo cu o stație de oxigen”, a adăugat Ceban.

La fel, el a spus că se analizează organizarea unui laborator municipal pentru efectuarea testelor Real Time-PCR.

În data de 10 ianuarie, edilul Ion Ceban a anunțat că Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău se va întruni în perioada următoare în ședință. Specialiștii de la CESP urmează să vină cu recomandări „pentru a face față noului val COVID-19″, a precizat Ceban.

De menționat că, în prezent, rata de vaccinare în municipiul Chişinău este de peste 44% din numărul populaţiei, iar una din prioritățile municipalității este de a atinge nivelul de cel puțin 70 la sută, până la 1 aprilie 2022.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: