Primăria Chișinău vine cu precizări referitor la banii cheltuiți pentru întreținerea drumurilor pe parcursul sezonului rece 2019-2020
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău vine cu precizări referitor la banii cheltuiți pentru întreținerea drumurilor pe parcursul sezonului rece 2019-2020

Primăria municipiului Chișinău a venit cu precizări referitor la informațiile apărute recent în mass-media, despre cheltuielile realizate de municipalitate pentru lucrări de deszăpezire în sezonul de iarnă 2019-2020.

Astfel, Primăria Chișinău informează că pe parcursul sezonului rece 2019-2020 au fost prestate servicii de întreținere a străzilor în sumă de 1 515 801 de lei. „Suma menționată a fost alocată pentru material antiderapant și nu pentru lucrări de deszăpezire. Utilizarea antiderapantului pentru prevenirea poleiului este inclusă în categoria de cheltuieli cu denumirea generică de lucrări de deszăpezire”, se anunță în comunicat.

Aceeași sursă menționează că „în respectiva categorie de cheltuieli sunt incluse o serie de lucrări de întreținere a drumurilor pe timp de iarnă, care nu țin nemijlocit de evacuarea zăpezii. Astfel, în sezonul rece, Regia „Exdrupo” aplică material antiderapant pentru prevenirea formării poleiului în caz de ploaie, ceață densă sau scurgeri de apă cauzate de avariile la rețeaua de apeduct”.

De asemenea, în sezonul rece precedent, o anumită cantitate de material antiderapant (500 de tone) a fost distribuită către suburbii.

Primăria Chișinău mai notează că „din cauza lipsei de precipitații sub formă de zăpadă, în sezonul rece 2019-2020 au fost cheltuiți mai puțini bani pentru întreținerea drumurilor, comparativ cu anii precedenți. Astfel, în 2018-2019, doar pentru material antiderapant au fost cheltuiți 15 milioane de lei, în comparație cu 1,2 milioane de lei cheltuiți în sezonul rece 2019-2020”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: