Primăria Copceac ar putea fi sancționată? Poliția cere explicații cu privire la artificiile lansate de Revelion
Full Article 2 minutes read

Primăria Copceac ar putea fi sancționată? Poliția cere explicații cu privire la artificiile lansate de Revelion

Angajații Primăriei din localitatea Copceac ar putea fi sancționați pentru că au lansat focuri de artificii în seara de Anul Nou. Oamenii legii au inițiat o anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Mai exact, la adresa Primăriei Copceac a parvenit o document de la Inspectoratul de Poliție Ceadîr-Lunga privind inițierea unei anchete în acest sens. Oamenii legii le-au solicitat să le transmită informații despre locul de unde au fost cumpărate focurile de artificii, dar și cine a venit cu inițiativa de a le lansa de Revelion.

Totodată, doi angajați din cadrul instituției au fost chemați să depună mărturii în această anchetă.

Utilizarea articolelor pirotehnice și comercializarea lor, în perioada stării de urgență, este interzisă conform dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale.

Cei care vor lansa focuri de artificii, în această perioadă, riscă amendă de până la 3.000 de lei, iar agenții economici care le vor pune în vânzare – până la 5.000 de lei.

Primăria Copceac ar putea fi sancționată? Poliția cere explicații cu privire la artificiile lansate de Revelion

Amintim că de Revelion au fost înregistrate 37 de cazuri de comercializare a articolelor pirotehnice, iar oamenii legii au inițiat peste 700 de proceduri contravenționale pentru utilizarea articolelor pirotehnice și tulburarea liniștii publice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: