„Primarul a intrat în febra electorală”. Reacția Guvernului după criticile lui Ceban privind cheltuielile pentru concertul din 27 august
Full Article 2 minutes read

„Primarul a intrat în febra electorală”. Reacția Guvernului după criticile lui Ceban privind cheltuielile pentru concertul din 27 august

Guvernul a venit cu o reacție după ce edilul Ion Ceban a declarat că la concertul dedicat Zilei Independenței au participat mai puține persoane decât la evenimentele „Zilele Chișinăului”, însă ar fi fost cheltuiți mai mulți bani. Purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a declarat pentru NM criticile edilului se datorează faptului că acesta a intrat în perioada campaniei electorale. În ceea ce privește costurile pentru concertul din 27 august, reprezentantul Executivului a precizat că Ministerul Culturii va face un raport și îl va publica.

Primarul a intrat în febra electorală și numără spectatorii de la concerte. Sper că a numărat și zeci de mii de conaționali care au privit transmisiunile în direct sau sutele de cetățeni care au stat de vorbă cu oficialii în scuarul din spatele Executivului. Referitor la cheltuieli, Ministerul Culturii va sistematiza informația despre costurile programului artistic prilejuit Zilei Independenței și le va face public, ca de fiecare dată, transparent, spre deosebire de domnul primar care a raportat concertele din străinătate după o presiune publică din partea jurnaliștilor, unele solicitări datând de la începutul lunii iulie”, a declarat Vodă.

Precizăm că, în timpul ședinței săptămânale a primăriei Chișinău, Ion Ceban a abordat subiectul cheltuielilor suportate de municipiu pentru „Zilele Chișinăului”, care s-au desfășurat la Viena, Barcelona și Milano, după ce a primit solicitări în acest sens de la mass-media. Edilul a precizat că pentru cele 3 evenimente primăria Chișinău a cheltuit circa 900 000 lei. Ion Ceban a declarat că ar vrea să vadă asemenea interes din partea mass-media și în privința cheltuielilor suportate pentru evenimentele organizate de Guvern, precum concertul dedicat Zilei Independenței, care s-a desfășurat. Primarul susține că pentru evenimentul din 27 august, au fost folosiți circa 3 milioane de lei doar pentru aducerea și amenajarea scenei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: