Primarul din Iași, Mihai Chirica, a fost atacat cu iaurt de Ziua Principatelor (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Primarul din Iași, Mihai Chirica, a fost atacat cu iaurt de Ziua Principatelor (VIDEO)

Primarul din Iași, Mihai Chirica, a fost atacat de un protestatar cu iaurt, în timp ce se afla în Piața Unirii, cu prilejul ceremoniilor dedicate Unirii Principatelor, marcată pe 24 ianuarie. Cetățeanul a fost imediat preluat de forțele de ordine. Edilul a declarat la Digi24 că bărbatul este un militar în rezervă și nu locuiește în județul Iași.

„Un domn s-a desprins din mulțime și a reproșat așa, la adresa României în general, o frustrare pe care a acumulat-o. A declarat că este un militar în rezervă și probabil că a acumulat diverse frustrări. Este din afara județului Iași, a spus că este din Ploiești sau Pitești. Noi am vrut să rămânem în spiritul festiv al zilei de 24 ianuarie. Nu pot să-i reproșez mare lucru, pentru că dacă a ajuns în această situație înseamnă că noi toți avem o vină. Dacă a dispărut dialogul și decența la momentele istorice ale românilor, toți avem o vină, inclusiv clasa politică”, a declarat primarul din Iași, Mihai Chirica, la Digi24.

Individul a fost preluat de forțele de ordine, în timp ce edilul a intrat în Hotelul Traian să se spele. Primarul Mihai Chirica s-a întors câteva minute mai târziu şi a oferit declaraţii presei. Edilul a precizat că nu va face plângere penală. În schimb, Chirică a vorbit despre posibilitatea de a se retrage din politică.

„Daca autostrada A8, centura Iaşului si Spitalul regional nu vor demara în acest mandat, eu mă voi lăsa de politică”, a promis primarul, scrie Ziarul de Iași.

În jur de 1000 de oameni au luat parte duminică evenimentele care au marcat Unirea Principatelor. Unul dintre cei prezenți în Piața Unirii din Iași a aruncat cu iaurt spre primarul Mihai Chirica, în timp ce acesta se afla în mulțime.

Ceremonia care a marcat evenimentele dedicate Unirii a fost una restrânsă, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: