Procuratura Anticorupție, după ce Stoianoglo a fost achitat: „Vom contesta decizia”
Full Article 2 minutes read

Procuratura Anticorupție, după ce Stoianoglo a fost achitat: „Vom contesta decizia”

Procuratura Anticorupție anunță că va contesta decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 28 februarie, prin care fostul procuror general Alexandr Stoianoglo și subalterna acestuia au fost achitați.

Alexandr Stoianoglo și fosta sa subalternă sunt suspectați că l-au eliberat din funcție pe fostului șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS) Nicolae Chitoroagă, cunoscând că la acel moment se efectua urmărirea penală în privința acestuia și acuzatorul avea statut de învinuit.

„Cunoscând că în conformitate cu prevederile legale în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației de concediere a procurorilor care demisionează, intenționat a acționat contrar prevederilor legale și a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei, prin ce a prejudiciat bugetul Procuraturii”, anunță PA.

Prin sentința din 28 februarie 2024, instanța a achitat inculpații, învinuiți de comiterea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, fiind formulată în acest sens și o opinie separată din partea unuia dintre cei trei judecători care formează completul de judecată privind existența vinovăției acestora.

„Sentința va fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile”, anunță, în acest context, PA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: