Procuratura Anticorupție, precizări despre perchezițiile efectuate la fostul membru PDM Ion Harghel 
Full Article 2 minutes read

Procuratura Anticorupție, precizări despre perchezițiile efectuate la fostul membru PDM Ion Harghel 

Procuratura Anticorupție (PA) vine cu unele precizări cu referire la perchezițiile efectuate pe 10 iunie – „având în vedere interesul public sporit”, menționează reprezentanții procuraturii. Astfel, se declară că perchezițiile nu au o tangență cu activitatea desfășurată în prezent de către Ion Harghel, dar se referă la activitatea persoanei din anul 2019. 

PA reiterează că acțiunile de urmărire penală au fost efectuate în cadrul cauzei penale numite generic „Kuliok”.

„Efectuarea perchezițiilor a fost determinată de rezultatele altor acțiuni de urmărire penală și se referă la activitatea persoanei supuse perchezițiilor din perioada 04-09 iunie 2019 când a interacționat cu mai mulți subiecți Investigați, inclusiv Plahotniuc Vladimir, Iaralov Serghei”, comunică reprezentanții PA.

La fel se menționează că perchezițiile efectuate nu au tangență cu activitatea desfășurată în prezent de către bloggerul Ion Harghel.

***

În dimineața de 10 iunie, procurorii au inițiat percheziții în dosarul „Kuliok”. Informația a fost confirmată pentru NM de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. Presa din Republica Moldova menționa că este vizat fostul responsabil de domeniul IT din cadrul Partidului Democrat din Moldova, fostul susținător al formațiunii, bloggerul Ion Harghel.

În aceeași zi, Harghel a confirmat, pe pagina sa de Telegram, că în dimineața de 10 iunie, procurorii au efectuat percheziții la domiciliul său. Fostul membru al Partidului Democrat din Moldova a spus că nu are niciun statut în cadrul dosarului „Kuliok” și că „pentru suprimarea oricăror suspiciuni, benevol a predat ofițerilor de urmărire penală telefonul și calculatorul”.

El a adăugat că tangența cu așa-numitul dosar „Kuliok” constă în faptul că în 2019, când au apărut imaginile cu Dodon și Plahotniuc, activa în PDM. „La ridicarea imaginilor video de către procurori în acea perioadă, eu mă aflam la sediul PDM”, a menționat Harghel.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: