Procuratura inițiază dosar penal „pe răpire”, după ce o jurnalistă și un cameraman din Chișinău au fost arestați la Tiraspol
Full Article 1 minutes read

Procuratura inițiază dosar penal „pe răpire”, după ce o jurnalistă și un cameraman din Chișinău au fost arestați la Tiraspol

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță pornirea unei cauze penale, după ce o jurnalistă și un cameraman au fost arestați de reprezentanții autoproclamatelor structuri de ordine din stânga Nistrului.

„Jurnalista postului TV8 documenta o manifestare publică în Tiraspol. Atunci, de reporteriță și cameraman s-a apropiat un grup de necunoscuți în uniforma așa-numitor „structuri de ordine” ale autoproclamatelor autorități din stânga Nistrului. Aceștia au acționat cu forța, împotriva voinței victimelor, pe care i-au răpit și transportat într-o direcție nedocumentată”, precizează PCCOCS în comunicatul emis.

De menționat că Viorica Tătaru a fost reținută pe 24 ianuarie, în regiunea transnistreană, în timp ce reflecta protestul organizat de la Tiraspol față de noile modificări la Codul vamal, criticate vehement în stânga Nistrului. După câteva ore, jurnalista a fost eliberată, a anunțat TV8, fără a oferi detalii. De menționat că, anterior, autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului au declarat că „acțiunea s-a desfășurat fără incidente”. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: