Procurorii au aplicat sechestru pe un transfer de peste 11,3 mln de lei al companiei ARGUS-S, afiliată lui Plahotniuc
Full Article 2 minutes read

Procurorii au aplicat sechestru pe un transfer de peste 11,3 mln de lei al companiei ARGUS-S, afiliată lui Plahotniuc

Procuratura Anticorupție a reușit să aplice sechestru pe mijloace financiare în sumă de 11 313 795 lei, deținute de SRL ”ARGUS-S” în BC VICTORIABANK SA, care urmau a fi transferate către conturile unei companii nerezidente din Turcia. Anunțul a fost făcut pe 19 noiembrie. 

Astfel, în cadrul dosarului vizând Frauda Bancară, Procuratura Anticorupție de comun cu  Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, au stabilit că pe 9 noiembrie 2020, SRL ”ARGUS-S” a inițiat 2 transferuri în sumă totală de 660 166,12 USD către compania nerezidentă OTIV PRIME SERVICES BV, pe un cont bancar deschis în Turcia.

Precizăm că, ultima dată, fostul lider PDM a fost localizat anume în Republica Turcia.

Având în vedere că societățile comerciale nominalizate sunt încorporate în compania nerezidentă OTIV PRIME HOLDING BV, a cărei beneficiar efectiv este cetățeanul Vladimir Plahotniuc, procurorii le-au blocat tranzacțiile, solicitând aplicarea sechestrului în scopul unei eventuale confiscări speciale pentru repararea prejudiciului cauzat prin infracțiune.

Reamintim că, pe 18 mai 2020, Procuratura a emis ordonanța de punere sub învinuire și completarea acuzării în privința fostului lider PDM, incriminându-i comiterea infracțiunilor de ”creare și conducere unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălarea banilor în proporții deosebit de mari”.

Urmărirea penală este în curs de desfășurare.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina noastră de Facebook.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: