Procurorii cer plasarea în arest preventiv a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov
Full Article 1 minutes read

Procurorii cer plasarea în arest preventiv a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov

Deputații Petru Jardan și Denis Ulanov, lipsiți acum două zile de imunitate parlamentară, au fost puși astăzi sub învinuire. Anunțul a fost făcut de către Procuratura Anticorupție, care a precizat că cei doi parlamentari au fost audiați în calitate de învinuiți, în prezența avocaților aleși și cu respectarea tuturor drepturilor, și garanțiilor procesuale, prevăzute de lege.

Procurorii au depus demersuri de arestare preventivă a celor doi învinuiți pentru 30 de zile, urmând ca instanța de judecată să fixeze data și ora examinării acestora.

Printre riscurile care justifică aplicarea arestului în privința celor doi învinuiți, procurorii au menționat: riscul de a împiedica buna desfășurare a justiției și riscul eschivării.

Amintim că, cei doi deputați au fost reținuți luni, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Potrivit materialelor, Denis Ulanov este învinuit de ”escrocherie” și ”spălare de bani” în dosarul ”frauda bancară”, iar Petru Jardan – este învinuit de ”abuz de serviciu”, în dosarul vizând  concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Ambii învinuiți pledează nevinovați.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: