Procurorul care a provocat accidentul cu patru morți la Bahmut, eliberat sub control judiciar. Ar putea reveni la muncă
Full Article 2 minutes read

Procurorul care a provocat accidentul cu patru morți la Bahmut, eliberat sub control judiciar. Ar putea reveni la muncă

Dumitru Triboi, procurorul-șef al Procuraturii raionului Ungheni, implicat în accidentul din comuna Bahmut, în urma căruia patru persoane au decedat, a fost eliberat din arest preventiv sub control judiciar. Membrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Andrei Cebotari, a declarat că acesta ar putea reveni și la serviciu. 

Potrivit surselor ZdG, pe 25 ianuarie, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților lui Dumitru Triboi, care au cerut ca acesta să fie transferat din arest preventiv sub control judiciar pentru 15 zile.

Ulterior, la solicitarea procurorilor, pe 29 ianuarie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis prelungirea măsurii controlului judiciar cu alte 60 de zile. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Contactat de ZdG, membrul CSP Andrei Cebotar a declarat că, în opinia sa, Triboi ar putea reveni la muncă, „iar vinovăția sau nevinovăția acestuia să fie stabilită de către instanța de judecată”. „Orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăția sa va fi dovedită în mod legal”, a adăugat Cebotar.

În noiembrie 2023, Consiliul Superior al Procurorilor a respins cererea procurorului general interimar Ion Munteanu, care a cerut suspendarea lui Triboi din funcție. Atunci, unele surse ale ZdG au spus că la baza deciziei membrilor CSP de a nu-l suspenda din funcție pe Dumitru Triboi au stat mai multe motive, printre care faptul că acuzatorul de stat are doi copii la întreținere și soția are un salariu de șase mii de lei. Respectiv, suspendarea din funcție i-ar lăsa fără venitul de bază.

***

Amintim că, în seara zilei de 20 octombrie 2023, o Skoda Fabia, la volanul căruia era procurorul Dumitru Triboi, a accidentat o căruță în care se afla o familie din 6 persoane, pe traseul R-1, localitatea Bahmut. În urma impactului, patru persoane au decedat, iar alte două – au fost transportate la spital. Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), în urma testării prezenței alcoolului în aerul expirat la șoferul automobilului, rezultatul a fost negativ.

Dumitru Triboi a fost reținut și, ulterior, plasat în arest.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: